img

Тиждень української писемності та мови

Відповідно до наказу від 03.09.2021 № 31 «Про проведення предметних тижнів у 2021-2022н.р.» та з метою сприяння утвердження статусу української мови як державної, піднесення її престижу, виховання у молодого покоління українців поваги до свого народу, мови і традицій, виявлення творчо обдарованої молоді, розвитку її потенціалу, підвищення рівня мовної освіти в Україні, загальної мовної культури з 08 по 12 листопада 2021 року було проведено Тиждень української писемності та мови в закладі.

У рамках предметного тижня проведено такі заходи:

-мовна вікторина «Подорож океаном рідної мови», де діти розв’язували ребуси, розгадували загадки, змагалися у знаннях орфографії і морфології, формували мовленнєву культуру та розвивали творчі здібності.

-Всеукраїнський радіодиктант національної єдності 2021,який писали здобувачі освіти 7-9 класів 09 листопада.

-Випуск стінгазети «Мова – національне надбання» про роль української мови як державної мови. У стінгазеті здобувачі освіти розмістили матеріали, дослідження, цікаві факти про українську мову;

- Командна участь здобувачів освіти 5-9 класів  у квесті «Мова – життя народного основа». Переможцем оголошена команда 5 класу.

 Найбільшу участь у проведені Тижня взяли здобувачі освіти 8 класу, серед яких найактивнішими були Заєць Оксана та Палій Тетяна.

Коментарі: