img

Підсумки проведення екологічного тижня

З 15 по 19 листопада 2021 року у закладі проходив екологічний тиждень.

В рамках тижня проведено різноманітні заходи.

  У початкових класах проведено різні вправи та ігри з екологічної тематики. На уроці «Я досліджую світ» у 1 класі проводилася гра «Земля, повітря і вода», метою якої було закріпити знання дітей про живі об’єкти природи, а також можливість вирішення питань з їх збереження.

  На уроках української мови здобувачі освіти написали твір – есе « В чому полягає моя допомога природі».

 Учні 3 класу зініціювали виготовлення леп бука. Діти на ньому відобразили своє ставлення щодо збереження енергії нашої планети.

 Початківці також організували виставку літератури екологічного спрямування «Знати – щоб врятувати».

Цікавим та змістовним був круглий стіл «Екологія та екологічні проблеми в Україні», який підготовлений класним керівником 8 класу Адамчук Л.М. Мета круглого столу – сформувати почуття відповідальності за природу як національне багатство України. Упродовж заходу діти розвивали критичне мислення, вміння спостерігати і аналізувати навколишні явища.

Здобувачі освіти 9 класу випустили стінну газету «Екологія в системі наук», а початкові класи організували виставку малюнків екологічного спрямування.

На завершення екологічного тижня проведено конкурс «Знай, люби, бережи» за участю здобувачів освіти 7-8 класів, переможцями якого стали учні 8 класу.

Підведені підсумки про екологічну ситуацію в Україні, в області, в громаді. Діти зрозуміли, що щасливе здорове життя в руках кожного з нас. Тому спільно з дітьми визначені завдання кожної людини ключовими словами: оберігати, сортувати, примножувати, не забруднювати, очищати, дбати.


Коментарі: